Keletą praėjusių metų Tesla eksperimentavo kurdama elektros akumuliatorių paketą namams ir pramoniniam naudojimui, galintį kaupti saulės energijos sistemų ir elektros tinklo energiją. Kompanija pasiekė tokį lygį, kad pradeda masinę sukurto įrenginio gamybą. Pristatymo metu kompanijos vadovas Elon Musk teigė, kad tai esminis lūžis, skatinant pasaulį plačiai naudoti saulės energiją. Jo nuomone, tai turi esmingai pakeisti visą energijos naudojimo kultūrą pasaulyje.

 

Nors anksčiau sukurti akumuliatoriai yra pakankamai plačiai nauojami, naujasis produktas visus pralenkia savo kaina, 3500 USD vienas namų įrenginys, ir dydžiu, akumuliatorius kabantis ant sienos ūkinėje patalpoje, pavyzdžiui garaže. Tai minimalių gabaritų įrenginys, greičiau panašus į modernų meno kūrynį. Pramonei skirtas gaminys bus nepalyginamai didesnių gabaritų ir galės būti naudojamas kaupti saulės energiją naktiniam naudojimui ar lėšų taupymui piko metu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yKORsrlN-2k

 

Musk paskaičiavo kiek reikėtų tokių įrenginių norint pereiti pilnai prie atsinaujinančių elektros energijos šaltinių. Tai būtų 160 milijonų įregnginių JAV,  900 milijonų visam pasauliui, norint pakeisti kurą deginančias elekrtos jėgaines, ir dar apie 2 milijardų, jei norėsim pereiti prie atsinaujinančios energijos visame transporto ir šildymo sektoriuje. Nors šie skaičiai gali atrodyti už sveiko proto ribų, jie nėra tokie, kad būtų tikrai neįgyvendinami žvelgiant jau į dabartinius Žmogaus pasiekimus. Reiks pastatyti labai daug gamyklų, bet visa tai yra įgyvendinama.

 

Šių idėjų realumą patvirtina pati Elon Musk asmenybė, nes jo pagrindiniai verslo organizavio principai remiasi įsitikinimu, kad visos pagrindinės idėjos turi būti grindžiamos fundamentaliu fizikos reiškinių pažinimu. Kai visa tai suderinama su verso, organizaciniais bei vadybiniais gebėjimais, abejojančių lieka labai mažai.

Informacijos šaltinis: The Philosophy Behind Elon Musk’s Bid to Turn Tesla Into a Home Battery Maker